Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie


Fysiotherapie Torenstraat

                                                            Sterk in beweging   


Torenstraat 61    9648 CS Wildervank    06 - 1008 12 77

info@fysiotherapietorenstraat.nl

                       


Pluspraktijk sinds 2015!


   

    Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie


                                                            Wat betekent dat voor u?

 

 


Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk mag u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar dat hoeft in principe niet meer.

 

Dat heeft voordelen. Zo komt u 'direct' bij de specialist in beweging terecht, zodat u ook direct kunt beginnen met werken aan uw herstel. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. 


Zonder verwijzing

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat de fysiotherapeut eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. 


Wanneer fysiotherapie wel geïndiceerd is, dan wordt daarna direct de verdere intake en het onderzoek uitgevoerd en een behandelplan opgesteld. De eerste behandeling start dan ook direct. En dat is wel zo prettig, immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.


Tijdens de screening kan het ook zijn dat de fysiotherapeut zogenoemde rode vlaggen tegen komt. In dat geval is het toch noodzakelijk dat u eerst een afspraak met de huisarts maakt.


 

Met verwijzing

Ook kan u nog altijd met een verwijzing van een (huis)arts terecht bij de fysiotherapeut. De eventuele rode vlaggen zijn dan al door de (huis)arts beoordeeld.


Verwijzing verplicht

Een verwijzing van een (huis)arts is nog altijd noodakelijk indien het gaat om klachten die voorkomen op de chronische lijst, bij oedeemtherapie en behandeling aan huis. Vraag uw fysiotherapeut of uw klacht op de chronische lijst voorkomt.


Sinds vrijdag 1 mei kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan u gewend bent.


Zo maken we daar waar mogelijk afspraken op afstand, via de telefoon of een videoverbinding. Naar aanleiding van dat gesprek bepalen we de vervolgstappen.


Als u, of iemand in uw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit.

Als het voor uw zorg noodzakelijk is én het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk.


Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

  • Geen handen schudden
  • Neem twee handdoeken mee
  •  Desinfecteer uw handen vóór de ingang
  • 1 persoon per fysiotherapeut
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Bij griep of andere luchtwegklachten komt u niet


Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we u ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.


Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Uw fysiotherapeut vertelt u welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is.


We vertrouwen erop dat u begrip heeft voor de maatregelen.

Copyright © All Rights Reserved